Нові друзі швидко стають добрими партнерами – і ми вдячні їм за це!

Нещодавно до Сум завітала японська преса, яка вже вкотре показує у своїх репортажах українське сьогодення. Цього разу журналіст Нобору Азума відвідав Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг. Він зробив репортаж для 4 каналу японського телебачення про те, як учні та співробітники закладу продовжують працювати в умовах війни та постійних повітряних тривог.

Журналіст побачив, як викладачі та учні продовжують заняття в бомбосховищі навіть під час повітряних тривог, познайомився з педагогами – професіоналами своєї справи, та зі студентами, які опановують свою професію старанно, не зважаючи на складні умови в регіоні. А скоро цей репортаж про сумський коледж побачать також у Японії.

Зустріч із представниками японського телебачення була випадковою, але саме вона пізніше привела нас до нових відданих друзів. Ми допомогли журналістам зняти кілька сюжетів про Суми, а вони познайомили нас із японським фондом “Краяни”, який робить усе можливе щоб допомогти українському народу у час війни. Разом із членами цього фонду ми вже реалізували кілька спільних проектів з допомоги дітям, що постраждали від війни та соціально незахищеній молоді.

Цей малюнок був намальваний дітлахами з японії.

Благодійний фонд “Мир! Зроби це!” дякує нашим японським партнерам за плідну співпрацю. Ми сподіваємося, що у нас попереду ще багато цікавих та корисних спільних проектів.

Проекти

Поділитися